0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 0 Flares ×

Us agrada anar en bicicleta? A nosaltres sí però fer-la servir a diari com a mitjà de transport per la ciutat o per a petits trajectes a vegades se’ns pot fer una mica pesat per l’esforç que ens pot suposar sobretot a les pujades.

Fa uns dies a la pàgina de Re_Planet es feien ressò d’una nova roda per a la bicicleta desenvolupada per enginyers del MIT en col·laboració amb la ciutat de Copenhage. Es tracta de l’anomenada “roda Copenhage“, un invent que es pot acoblar a les nostres bicicletes i que ens pot ajudar a no cansar-nos tant.

Els enginyers del projecte proposen introduir un petit motoret a la roda posterior que funciona amb una bateria sense cables ni comandaments i una sèrie de sensors. Amb l’ajuda d’una app per smartphone, es va mesurant la quantitat d’esforç que el ciclista dóna a cada pedalada i així va acumulant l’energia per quan ens calgui. I no necessita carregar-se al corrent elèctric! el propi motor funciona també com un generador, carregant-se a les baixades o si pedalem cap a enrere. Bona idea no? Pedalem i cuidem una mica més el planeta.

Aquí teniu el vídeo per saber una mica més com funciona. Pedalem?

fonts:  catalunyapress.cat , https://www.superpedestrian.com/, SporLife núm.178 febrer 2014
la roda amiga, pedalem?
Etiquetat a:            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *