0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 0 Flares ×

Premiats-de-la-vuitena-Nit-de-_54399819560_51351706917_600_226

Des de fa vuit anys, la revista Castells especialitzada en informació castellera organitza una vetllada que reuneix als representants de les diferents Colles Castelleres així com a institucions, patrocinadors i mitjans de comunicació. Aquesta vetllada serveix per celebrar, homenatjar i premiar trajectòries, colles, iniciatives castelleres de la temporada. La Nit de Castells d’enguany va tenir lloc el passat dissabte 1 de febrer al Centre Cultural de Valls i va reunió a més de 400 persones.

Un element tan casteller com ho és la faixa va servir per anar desplegant cadascun dels noms dels premiats, que aquest any s’ha ampliat a un total de 8 categories i a més ha estrenat més jurats amb la finalitat de fer-ho més plural.

Premis atorgats per la revista Castells:

Francisco Quico Pino - Xiquets de Tarragona

Premi a la trajectòria. Reconeix una figura emblemàtica del món casteller que hagi destacat per la seva sòlida i activa trajectòria fent castells. Premi atorgat pel Consell Assessor de la Revista Castells. Aquest premi va ser per el casteller de tronc de la Colla Xiquets de Tarragona,  Miquel Pino, que l’any que ve farà 50 anys que fa castells i “segueix divertint-se”.  

La Plaça de la temporada. Reconeix una plaça castellera que hagi tingut un paper rellevant en la temporada anterior, fruit d’una diada significativa o de la seva dilatada trajectòria. Premi atorgat pel Consell Assessor de la Revista Castells. la Plaça Castellera de la temporada va recaure a la del Catllar (Tarragona),  on es va protagonitzar una espectacular jornada castellera de Gamma Extra. El premi el va recollir Joan Olivé, el veí d’aquesta població encarregat de contractar a les colles per la seva festa major des de fa 30 anys i destacat afeccionat casteller.

Premi Ambaixador de Castells. Reconeix una persona o institució que sense formar part del món casteller s’ha distingit per difondre els castells més enllà del seu àmbit natural. Premis atorgats per la Revista Castells. El premi va ser per  la Muixeranga d’Algemesí  com a testimoni d’un passat comú amb el fet casteller i per compartir uns valors comuns.

Premi a la iniciativa social. Reconeix una pràctica en el món casteller que ha destacat positivament pel seu impacte social. Premi atorgat pel Consell Assessor de la Revista Castells. El premi va ser pels veïns de Llorenç del Penedès, per conservar i potenciar la tradició d’aplegar gent del poble per a una única diada a l’any, el dia de la seva festa major.

Premi atorgat per la  Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

El premi L’aleta. Distingeix la millor acció formativa en relació amb la canalla d’una colla durant la temporada anterior, en qualsevol dels següents aspectes: tècnic/casteller, social, relacional, educatiu, psicològic o de prevenció.. El premi va recaure a la canalla dels Castellers de Barcelona, pel seu projecte integrador i de treball conjunt.

Premi atorgat per les colles de gamma extra (Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Minyons de Terrassa i Capgrrossos de Mataró)

Colla de la temporada. Distingeix una colla que no és de gamma extra que, a criteri del jurat, ha tingut la millor evolució o ha destacat per un fet determinat en la darrera temporada. Les Colles de Gamma Extra van escollir als Castellers de la Vila de Gràcia com  la Colla de la Temporada, especialment per la seva excel·lent evolució i que els ha convertit en colla de 9.

Castellers Vilafranc

Moment casteller de la temporada. Premia un castell realitzat la temporada anterior, que, per la seva dificultat, resultat o valor, mereix un reconeixement especial. La premsa castellera especialitzada va atorgar el premi Moment de la temporada al 3de10fm que els Castellers de Vilafranca van completar a la diada de Sant Fèlix passada, com a símbol de la millor actuació i la millor temporada de tots els temps.

Premi per votació popular: Concurs fotogràfic. Premia, per votació popular, les quatre millors fotos de la temporada presentades al concurs obert organitzat per la Revista a través de la seva pàgina de Facebook entre el 20 de desembre i el 20 de gener. Premi patrocinat per Repsol: Edgar Sumalla (1er classificat), Èdgar Toldrà (2n classificat), Bernat Almirall (3r classificat) i Josep Martí (4rt classificat).

Moltes felicitats a tots per l’excel·lent temporada!

Fonts:  directe!cat, revista castells, reusdirecte, la vanguardia.

nit de Castells 2014
Etiquetat a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *